Sticky Fingers, voor als je lak aan je voornemens hebt.

Op een van de laatste dagen van 2016 ontdekte ik een nieuwe ‘hotspot’. Ik zag foto’s voorbij komen van een roze interieur en op de een of andere manier moest ik er naartoe. Alsof ik geroepen werd (voor de rest gaat het goed met me hoor) en niets anders kon dan naar Sticky Fingers toe fietsen. En daar was ik toen ik er eenmaal was, erg blij mee.Van jongs af aan ben ik opgegroeid met thee drinken. Er was altijd thee. Bij het ontbijt, als we thuis kwamen na school en later op de avond. En hoe gek ik ook ben op koffie, ik denk dat ik meer thee drink op een dag. Je zou zeggen dat als je al zolang zoveel thee drinkt, je vast ontzettend veel smaakjes heb uitgeprobeerd. Niets is minder waar en ik denk dat 80% van mijn theeconsumptie uit rooibosthee bestaat. Met muntthee maak je mij echt niet blij en smaakjes zoals aardbei en sinaasappel laat ik graag aan me voorbij gaan.

Dat betekent niet dat ik nooit iets anders drink dan rooibosthee, er is immers nog 20% over. Die 20% bestaat uit experimenteren met andere smaken. Meestal bij iemand anders thuis of in een café. En zo gebeurde het dat ik toen ik bij Sticky Fingers was, hun speciale thee probeerde. En lekker dat die was! Alleen de geur al was fantastisch en de smaak was zo mogelijk nog beter. Dat klinkt misschien overdreven, maar er is niets aan gelogen. Beetje jammer wel dat ik de naam ben vergeten. Maar goed, dat is wel een reden om snel eens terug te gaan toch?!

Naast de thee (speciaal voor hen samengesteld) is er keuze uit koffie en heel veel ‘sticky’ gebak. Sticky Fingers is de eerste eco patisserie van Amsterdam. Dat betekent dat alles gemaakt is met biologische producten en geen smaak- en kleurstoffen bevatten. Mocht je dan nog niet om zijn, dan doet het interieur dat wel toch? Roze tegels, toffe typografie en krukken waarop je zittend heerlijk naar buiten kunt kijken.

Het is misschien niet handig hier naartoe te gaan als je jouw ‘fitgirl’-voornemens voor 2017 nog steeds volhoudt. Maar mocht je die voornemens al uit het raam gegooid te hebben of ze, zoals ik, zelfs nooit gemaakt hebt, dan is Sticky Fingers een bezoekje waard. En als je dan gaat, laat mij het even weten, dan kom ik ook voor een kopje van die heerlijke thee.

Je vindt Sticky Fingers op de Amstelveenseweg 3 in Amsterdam Zuid.

 

Wie zie ik binnenkort daar?

7 thoughts on “Sticky Fingers, voor als je lak aan je voornemens hebt.

  1. Oh wat een leuk artikel! Ik vind de meeste hotspots meestal een beetje overdreven veel voorkomen in de media, maar nu ik lees dat dit een eco patisserie is, lijkt het me juist leuk om hier een bezoekje aan te brengen! (En oke oke, je hebt me enthousiast gemaakt over de thee!) Thanks babe :) Liefs, Merel

  2. mm, give me carbs all the way! en fitgirl voornemens zijn wel zó 2016 toch? ;) ziet er lekker uit en de roze tegels! daar win je natuurlijk 60% van de bevolking al voor je

  3. Het ziet er zo ontzettend goed uit! Ik heb er ook al heel veel goede dingen over gehoord, helaas ligt Amsterdam helemaal aan de andere kant van het land. Maar als ik er ben, dan ga ik zeker weten even langs! Grappig ook dat jij eigenlijk maar een soort thee drinkt, ik heb dat met groene thee. Met muntthee en thee met fruitsmaakjes maak je mij echt niet blij.

Comments are closed.