Mijn Amsterdamlijstje voor 2017

Vorige week plaatste Eva haar bucketlist voor Berlijn. De stad waar ze woont, maar waar ze nog veel meer wil doen en ontdekken. En dat bracht mij op het idee dat ik dat ook wilde doen voor Amsterdam. Ik woon er nu iets meer dan vier jaar en heb veel dingen gezien en nieuwe plekken ontdekt, maar er zijn ook altijd van die dingen die je al een tijd wil doen maar waar je nooit aan toe komt. En dat is eigenlijk hartstikke zonde! Dus maakte ik ook een lijstje met dingen die ik in 2017 wil gaan doen in Amsterdam.

1. Naar een film in EYE. Ik ben al wel in EYE zelf geweest, maar ik wil er graag eens naar de film. Ik heb er goede verhalen over gehoord. Daarnaast draaien ze daar veel filmhuisfilms en laat ik daar nou gek op zijn.

2. En dan meteen nog een filmpunt. Naar een film in De Hallen. Elke keer denk ik, daar moet ik echt eens naar de film, maar ik ga echt te weinig naar de film en daar wil ik nu verandering in brengen.

3. Naar het stadsstrand op IJburg.

4. Naar vijf nieuwe musea. Amsterdam heeft veel musea en ik heb er al veel bezocht. Maar op de een of andere manier ben ik het afgelopen jaar niet, naar voor mij, nieuwe musea geweest. Daar wil ik verandering in brengen en dus wil ik dit jaar naar vijf musea waar ik nog niet eerder ben geweest.

5. Ik wil al zolang een keer naar een ballet of opera voorstelling in de Stopera. Sinds een aantal jaar kun je als student met korting naar een voorstelling en dit jaar wil ik daar eindelijk gebruik van ga maken.

6. Naar het Schellingwouderpark in Noord. Je kunt er alleen komen met een trekpontje en het schijnt een perfecte plek te zijn voor het plukken van bramen.

7. Bloemen plukken in de wildpluktuin aan de Amstel. Net buiten Amsterdam eigenlijk, maar ik vind dat het op het lijstje mag.

8. Op vijf nieuwe plekken koffie drinken. Heb jij ook dat je toch vaak weer naar hetzelfde café gaat? Omdat het zo lekker makkelijk is, vertrouwd en fijn. Maar er komen zo veel nieuwe en goede plekken voor koffie bij, dat ik dit jaar op minstens vijf nieuwe plekken koffie wil drinken.

9. Naar de vlooienmarkt in de IJ-hallen. Niet per se om iets te kopen, maar gewoon om rond te lopen. De maandelijkse markt is erg bekend en ik ben benieuwd wat iedereen zo enthousiast maakt.

10. Naar Pluk de Nacht. Pluk de Nacht is een openluchtfestival en vindt plaats in augustus. Twaalf dagen lang wordt er ’s avonds een film getoond waar je naar kan kijken in een ligstoel en waar je je eigen picknickmand mee naartoe mag nemen. Klinkt toch fantastisch?!

11. Naar een gratis lunchconcert in het Concertgebouw. Ik heb het Concertgebouw nog nooit van binnen gezien en ik ben ook nog nooit bij een klassiek concert geweest, dus ik ben benieuwd!

12. Een boek lezen over Amsterdam. Ik ben er nog niet uit of ik kies voor een informatief boek over de geschiedenis of meer kies voor een roman waarvan het verhaal zich afspeelt in Amsterdam. Wat vind jij?

 

Wat vind je van mijn lijstje? En wat zou er staan op die van jou? (En ik hoor graag je boekentip hebt voor nummer 12.)

17 thoughts on “Mijn Amsterdamlijstje voor 2017

 1. Het strand is erg gezellig.
  Dat raadt ik je zeker aan.
  Je kan er heerlijke gerechten eten.
  Naar de markt in de Hallen wil ik ook eens heen.
  Leuk lijstje.

  Xoxo

 2. Wat een goed idee! Ik woon in Antwerpen, maar ken niet eens alle hotspots die ik overal zie verschijnen. Ik ga eens nadenken over een Antwerps lijstje. Ik zou zeker kiezen voor een roman voor puntje 12 trouwens. :-)

  1. Het is ook haast niet bij te houden hoor! Maar ik ben benieuwd naar jouw lijstje. En ik denk dat het inderdaad een roman gaat worden. Fijn weekend. X

 3. Wat een goed idee! Dit trekt mij ook, zeker omdat ik toelating doe bij masters in verschillende steden en daardoor niet weet of ik na dit jaar nog in Amsterdam woon… Dit is het moment om alles te doen! Ik wil inderdaad ook naar de IJ Hallen (en daarbij naar pllek of noorderlicht café), schaatsen bij de Jaap Eden baan en naar Ons Lieve Heer Op Solder en nog andere musea :) En ook naar Blijburg aan Zee! Ik zit te denken dat dit ook een leuke instagram challenge / hashtag zou zijn? Ik (@mirthejasmijn) zou ik elk geval meedoen!

  1. Oh spannend Mirthe! Zouden wij sowieso al niet een keer koffie drinken samen? Pllek en Noorderlicht zijn echt leuk, vooral lekker in de hangmat met een boek bij Pllek. En Ons Lieve Heer op Solder gaat dit jaar mijn eerste keer worden, heb er al zoveel over gehoord. En wat een leuk plan, hoe zouden we er een challenge/hashtag van kunnen maken? X

 4. Ok. Ten eerste meld ik me aan als gezelschap, mocht dat gewenst zijn! Ten tweede vind ik dit ook een fckng leuk blog idee en steel ik hem later misschien ook een beetje. Inclusief de helft van jouw lijstje, cool? ;) Want veel herkenbare wensen! Ook een paar dingen wel gedaan. Concertgebouw van binnen/klassiek concert is inderdaad indrukwekkend; ballet in de stopera nog meer <3 (bereid je wel voor op het feit dat je een paar dagen depressief zult zijn omdat je je leven niet ook hebt toegewijd aan dans terwijl je nu beseft dat je daar ECHT wel voor bedoeld was). Wat boek over Amsterdam betreft, Vriend heeft die van Geert Mak gelezen. Erg informatief maar hij vond het top, en het heeft ervoor gezorgd dat hij 2000x meer weet over mijn eigen stad dan ikzelf (als je ooit nog een levende wandel / vaargids zoekt…). Vlooienmarkt IJhallen is leuk om gezien te hebben maar vond ik verder niet iets om vaak naar terug te keren. En de rest moet ik dus ook allemaal nog gaan doen! x

  1. Dat dacht ik dus al van de IJhallen, maar goed dan neem ik jou gewoon mee ;) En tuurlijk ga jij mee, dat had ik natuurlijk even als PS erbij moeten zetten, maar ik was er al vanuit gegaan. En shit, Shane weet nu al meer over Amsterdam? Dat kan natuurlijk niet he?! X

 5. Wat een leuk lijstje! Voel me vereerd dat ik je geinspireerd heb <3
  Qua boekentips over Amsterdam ben ik volgens mij de verkeerde maar het kan ook maar zo zijn dat ik er al ontelbaar veel heb gelezen.

Comments are closed.