Mijn Amsterdamlijstje voor 2018

Vorig jaar plaatste ik voor de eerste keer een lijstje met dingen die ik in 2017 wilde doen in Amsterdam. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik het dit jaar ook weer doe. Ondanks dat ik al iets meer dan vijf jaar woon in Amsterdam, zijn er nog genoeg dingen die ik wil doen en plekken die ik wil ontdekken. Er staan een aantal dingen op die ik afgelopen jaar wilde doen, maar niet zijn gelukt. Hopelijk lukken ze dit jaar wel! Ik wil er nog meer op zetten, maar ik zet dit lijstje vast online. Als jij nog ideeën hebt, hoor ik ze graag!

1. Naar vijf nieuwe musea. Afgelopen jaar stond dit punt ook op mijn lijstje en heb ik zes, voor mij nog onbekende, musea bezocht. En dat was zó leuk. Met stip op één staat museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Ik hoop dit jaar weer vijf nieuwe musea te ontdekken.

2. Op vijf nieuwe plekken koffie drinken. Ook een punt van afgelopen jaar. Niet elke keer naar die oude vertrouwde koffie plek, maar minimaal vijf keer naar een nieuwe plek. Er zijn er genoeg, en volgens mij komen er elke maand wel een paar bij.

3. Naar het stadsstrand op IJburg. Afgelopen jaar niet gelukt, hopelijk dit jaar wel.

4. Naar het Schellingwouderpark in Noord. Je kunt er alleen komen met een trekpontje en het schijnt een perfecte plek te zijn voor het plukken van bramen.

5. Naar Pluk de Nacht. Pluk de Nacht is een openluchtfestival en vindt plaats in augustus. Twaalf dagen lang wordt er ’s avonds een film getoond waar je naar kan kijken in een ligstoel en waar je je eigen picknickmand mee naartoe mag nemen. Klinkt toch fantastisch?!

6. Een boek lezen over Amsterdam. Niet gelukt in 2017 helaas, dit jaar in de herkansing.

7. Schaatsen op de Jaap Edenbaan. Ik heb vroeger veel geschaatst, maar de laatste keer kan ik mij niet eens meer herinneren. Daar ga ik dit jaar verandering in brengen.

 

Wat vind je ervan? Heb jij iets wat je dit jaar graag zou willen doen?

17 thoughts on “Mijn Amsterdamlijstje voor 2018

 1. Wat een heerlijk lijstje! Ik heb altijd wel dingen die ik in Utrecht wil doen, maar ik zet ze uiteindelijk nooit op mijn to do lijstje, misschien had ik dat toch moeten doen!

  1. Ik kan het echt aanraden! Op de een of andere manier komt het er anders echt niet van, bij mij althans. Een soort stok achter de deur :)

 2. Super leuk! Ik wil binnenkort het moco museum in amsterdam bezoeken, misschien is dat ook wat voor jou? Over pluk de nacht had ik vorig jaar ook iets gehoord, en het leek me super gaaf. Helaas nooit gegaan, misschien dit jaar wel! :)

 3. Ik kan volgens mij mijn Berlin wishlist van vorig jaar wel weer hergebruiken, daar heb ik zo weinig van af kunnen strepen :(

 4. Wat leuk zeg, zo’n persoonlijke wishlist van Amsterdam! Ik vind Amsterdam zo’n fijne stad. Ik zou zelf dit jaar ook wel weer wat meer naar musea willen.

 5. Goed, jij hebt ongeveer 80% meer waar gemaakt van jouw Amsterdam2017 lijstje dan ik van mijn Haarlem2017 lijstje want ik heb het doorzettingsvermogen van een koe. But who’s counting, right? Ik wil mee naar een paar van jouw Amsterdamse wensen (ben beter in meeliften)! Koffietentjes, museum, lunchconcert (want in je vorige blog zeg je dat je dat nog een keer wil doen) en in het Amstelpark chillen (want dat wil je ook doen als het in bloei staat, dus. Het park ken ik dan wel weer al heel goed want mijn pony stond er vroeger in, ahhhwww). Mag dat? K thanks!

  1. Het is maar goed dat ik je zo leuk vind en je graag zie dan he?! ;) En omdat je het zo ontzettend lief vraagt neem ik je graag mee op AL mijn avonturen. Wat wil je nog meer? Pincode? Liefdesleven? O nee dat laatste heb ik niet ;) X

 6. Goed idee, zo’n lijstje. Inmiddels woon ik al ruim twee jaar in Amsterdam, maar ik heb nog steeds het idee dat ik vrij weinig van de stad gezien heb. Zo’n lijstje zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. :)

  Je kunt tot en met 28 februari trouwens ook schaatsen in het Olympisch stadion!

  1. Het is echt een leuke manier om de stad beter te leren kennen! Ik zag dat van het schaatsen langskomen ja, goede tip! Ben jij al geweest?

Comments are closed.