Ik las het boek After van Anna Todd

Processed with VSCOcam with f2 preset

De laatste weken lees ik ontzettend veel New Adult boeken (klik hier voor uitleg). Toen ik laatst aan het kijken was welk boek ik als volgende wilde gaan lezen kwam ik al snel uit bij After. Over de After boekenserie is ontzettend veel geschreven. Dat komt vooral omdat de schrijfster van de serie, Anna Todd, deze serie begon op de site Wattpad. Wattpad is een site waarop iedereen zelf een verhaal kan schrijven en Anna haar verhalen zijn één van de meest populaire. Dat werd opgepikt door een uitgever en het resultaat is dat haar verhalen nu verkrijgbaar zijn als ‘echte’ boeken. Hoe tof is dat?! Je begint ‘gewoon’ op internet en een paar jaar later zie je je eigen boeken in de winkel liggen.


Waar het boek over gaat
De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Wat ik ervan vond
Deze recensie schrijf ik pas een week nadat ik het boek uit heb en dat is voor mijn doen laat. Normaal gesproken kan ik na het lezen van een boek al snel onder woorden brengen wat ik er van vindt. Maar in dit geval was het lastig. De eerste hoofdstukken wist ik het niet zo goed, ik moest wennen aan de Nederlandse taal en wist het niet zo goed. Dat veranderde al snel in verliefdheid op Hardin, heel hard lachen om Tessa en vooral veel hoop dat ze bij elkaar zouden komen.

Hoe verder ik kwam in het boek, hoe meer ik me begon te hechten aan de personages. Doordat je meer over hun verleden komt te weten snap je waarom ze bepaalde dingen doen (of niet doen) en hoe het komt dat Hardin zo onaardig is. Waarom Tessa hem maar niet uit haar hoofd krijgt en waarom Hardin zijn vader liever niet spreekt. Voor mij is een boek een goed boek als het me emoties laat voelen, me laat huilen en lachen. En dat is precies wat dit boek deed. Ik huilde mee met Tessa, werd boos met Hardin en schreeuwde (serieus) tegen Zed. Dus ja, dat het een goed boek was wist ik al snel. Maar waarom duurde het dan zo lang voordat ik er iets over kon schrijven?

Ik denk dat het even duurde omdat het verhaal van Tessa en Hardin me raakte. Niet omdat ik het herkende, maar omdat ik eraan bleef denken. Het was alsof ik er bij stond, wist wat er zou gebeuren maar het niet kon veranderen. Wat natuurlijk ook heeft te maken met het einde van het boek. Mijn mond heeft na het lezen van de laatste twee bladzijdes denk ik zo’n tien minuten open gestaan. Ha!

Er zijn nog drie vervolgboeken en dat is zowel leuk als niet leuk. Leuk omdat we Tessa en Hardin nog beter leren kennen, niet leuk omdat het nog heel lang duurt voordat ik weet of ze een Happy Ever After krijgen.

 

Dit boek las ik in de Nederlandse vertaling en dat was erg wennen. Normaal gesproken lees ik boeken in het Engels en ik kan me niet herinneren welk boek ik als laatste in het Nederlands heb gelezen. Daarom was het in het begin ontzettend raar. Ik las woorden die ik normaal gesproken in het Engels lees en dat was even schakelen. Het heeft me wel laten zien dat ik de Engelse taal een stuk mooier vind, maar dan weet ik dat ook weer toch?! Het betekent trouwens niet dat de Nederlandse vertaling niet goed is, alles behalve zelfs. Ik denk dat het een moeilijk boek is om te vertalen en het resultaat is dan erg goed.

After kun je onder andere hier bestellen, maar is ook in de boekwinkels te vinden.

 

Wat denk je, is dit boek iets voor jou?

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Voor meer informatie kun je de disclaimer lezen.

17 thoughts on “Ik las het boek After van Anna Todd

 1. Oeh, dat klinkt als een fijn boek. Even op Goodreads als tot read plaatsen, want ik ben heel nieuwsgierig na deze review geworden!

 2. Nee, het klinkt niet als een boek die mij kan boeien, teveel nadenken onderweg zou ervoor zorgen dat ik verder lees terwijl ik denk en dan de stof niet opneem…

 3. Jouw recensie is een goede reminder dat ik echt weer eens wat meer moet gaan lezen. Ik kan er meestal niet de concentratie voor opbrengen en dan duurt het zo lang voordat ik er echt in zit. Maar als dat dan eenmaal lukt vind ik lezen zo fijn om te doen! Dit boek lijkt mij ook wel wat. Ik ben zelf ook fan van young adult boeken. Die lezen vaak zo lekker weg. Oh en ik herken wat je zegt over het Engels, ik vind boeken ook veel fijner om te lezen in het Engels. Dan komt het veel ‘echter’ over, ofzo? Gek eigenlijk.

  1. Gek he?! Maar dat zijn we zelf natuurlijk ook een beetje ;) Als je tips nodig hebt voor YA boeken dan zeg je het wel he?! Ik heb hele stapels hier liggen dus ik kan je vast wel wat tips geven ;) X

 4. Deze heb ik ook mogen lezen, maar ik vond het echt vreselijk eerlijk gezegd haha. Het begin was nog wel oke maar op een gegevent moment vond ik het vooral een herhaling tussen ruzie-goedmaken-ruzie-goedmaken. Wist je trouwens dat het verhaa gebaseerd is op One Direction als Fanfiction?

  1. Grappig dat meningen zo kunnen verschillen he?! Ik kon er echt geen genoeg van krijgen :) Ja, dat van 1D weet ik. Maar heb het expres niet benoemd omdat het naar mijn idee er niet toe doet. Er is geen één verwijzing naar te vinden en ik denk dat het veel mensen afschrikt, terwijl als je deze versie leest (ipv de Wattpad versie) je er toch niet over terug vindt. X

 5. Ik heb hem gisteravond uitgelezen en ik weet eerlijk gezegd nog niet zo goed wat ik er van moet denken. Om die reden wacht ik dus ook nog even met het schrijven van een recensie.

 6. Ik heb dit boek al regelmatig vast gehad in de winkel omdat de cover me ontzettend aanspreekt, maar ik leg het iedere keer terug. De afgelopen maanden heb ik een paar new adults gelezen en het genre ligt me gewoon niet. Ofwel heb ik de verkeerde new adults gelezen. Dat kan ook natuurlijk.

 7. Oooh wat erg: ik als boekblogger kende dit boek nog niet! Maar je hebt me wel erg enthousiast gemaakt, dus hij gaat zeker op mijn lijstje!

Comments are closed.