Er zijn weer wat fijne en leuke dingen die ik op mijn Count Your Blessings-lijstje kan zetten. Volgens mij is dit de ‘rubriek’ die ik al het langste volhoud op mijn blog, soms maanden niet en dan opeens drie maanden achter elkaar, het kan allemaal hier. Ha, maar geen ritme is ook een ritme toch?  Bij deze de fijne momenten van de laatste weken.


Met Liliane ging ik naar de bloemenpluktuin aan de Amstel. Het was even fietsen, maar dan heb je ook wat. De zon scheen, er waren helaas niet heel veel bloemen meer in bloei, maar het was een mooie plek aan het water.

Met een  vriendin zou ik een dag naar Texel gaan (doen we wel vaker) maar het weer gooide roet in het eten, de eerste herfststorm van het jaar noemden ze het volgens mij. Helaas pindakaas en als alternatief bezochten we de IKEA. Want dat is altijd goed toch?

 Ik las eindelijk het boek ‘The Girls’ van Emma Cline. Het stond al sinds vorig jaar zomer op mijn lijstje maar op de een of andere manier kwam ik er niet aan toe. Maar vorige week sloeg ik hem dan eindelijk open. Op mijn Instagram boekaccount heb ik al een korte review geschreven, maar ik denk dat ik het hier binnenkort iets uitgebreider ga doen.

 In New York kocht ik een aquarelverf set met metallic kleuren. Zo mooi en ik vind het heerlijk daarmee aan de slag te gaan. In de blogpost over mijn reisdagboek kun je het effect ervan zien op de tekeningen van het Guggenheim en het Vrijheidsbeeld.

 Nadat het een paar dagen alleen maar geregend had was er eindelijk een dag dat het zonnetje scheen én ik ook nog eens vrij was. Ik fietste een stukje in het Amsterdamse bos en beloofde mijzelf meteen dat ik dat vaker moet doen. Wat is het daar toch mooi.

 Ik zag de film ‘Body / Ciało’ in EYE. Midden op een regenachtige dag, perfect voor het kijken van een film. Het was de eerste keer dat ik in EYE een film zag en ik was blij verrast. Fijne kleine zalen en geen kletsende mensen tijdens de film, precies wat ik fijn vind. De film was bijzonder. Ik kan er geen ander woord voor bedenken eigenlijk. Soms zie je een film die je simpelweg niet goed kunt beschrijven, je moet hem gewoon zien. Nou zou ik hem niet aan iedereen aanraden, maar als je van filmhuisfilms (is dat een woord?) houdt, dan is dit een film die je waarschijnlijk wel wilt zien.

 Met Melle sprak ik af bij Bar Botanique in Oost. Mijn hemel wat is dat een leuke plek! Vol met planten, de muren een hele toffe kleur groen en ontzettend fijne stoelen. Als je in de buurt bent (het is in de buurt van de Dappermarkt) ben je bijna verplicht daar naartoe te gaan.

Ik heb ongetwijfeld nog meer dingen gedaan en gezien waarvan ik straks denk ‘die had ik ook op mijn lijstje moeten zetten’, maar die komen dan wel op de volgende.

 

Vertel, wat zijn fijne dingen/momenten die jij de laatste tijd hebt gedaan en gezien? 

4 thoughts on “Count Your Blessings

  1. Wat een leuk lijstje! Ik heb ontzettend genoten van de eerste herfstwandelingen afgelopen week. Alles is zo mooi deze tijd van het jaar en in het zonnetje is het toch nog fijn vertoeven.

Comments are closed.