D.I.Y kerstster vouwen

0168f29a594eafdd01877f532477153df037b29cf4
Het kan niemand ontgaan zijn dat Kerstmis eraan komt. Loop een willekeurige winkel in en de lampjes flikkeren je tegemoet, de kerstliedjes hoor je uit de luidsprekers en de kerstmenu’s staan al uitgestald. En eigenlijk houd ik helemaal niet van kerst, al die drukte. Waar ik wel van houdt is de kerstversiering, daar kan ik niet genoeg van krijgen. Ik vind het heerlijk om mijn kamer te versieren en de afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met het maken van kerststerren. Vandaag laat ik zien hoe je bovenstaande kerstster kunt maken.

Wat heb je nodig
papier
schaar
lijm
touw

Processed with VSCOcam with f2 presetKnip 12 stroken van gelijke lengte en breedte. Ik koos voor stroken van 21 cm lang en 1 cm breed.

017c9c451c0e026893af3782439f467f77624868fcLijm twee stroken op elkaar in de vorm van een ‘plus’ teken.

Processed with VSCOcam with f2 presetJe lijmt aan de linker- en rechterkant nog één strook vast.

Processed with VSCOcam with f2 presetDat doe je ook aan de boven- en onderkant.

Processed with VSCOcam with f2 presetJe legt het als een kruis voor je waarna je de binnenste stroken aan elkaar vast lijmt.

Processed with VSCOcam with f2 presetDit doe je vier keer.

Processed with VSCOcam with f2 presetDe bovenstaande stappen volg je nog een keer op met je overgebleven stroken papier.

Processed with VSCOcam with f2 presetJe draait er eentje op zijn kop en plaatst die op de ander.

Processed with VSCOcam with f2 presetDe stroken steek je door de lussen en lijm je aan het einde van de lus vast.

Klaar is je ster!

Je kunt hem ophangen met een touwtje, maar ook als piek gebruiken voor in de kerstboom. Maak je een kleinere variant dan kun je ze als versiering in de boom hangen, maar ook voor het raam hangen ze erg leuk. Zelf heb ik ze nu samen met de cirkels van Jurianne Matter aan de deur hangen, maar ik denk dat ik er nog een paar voor het raam ga hangen.

 

Ben jij al in de kerststemming? Of zou je kerst wel over willen slaan? En wat vind je van deze kerstster?

27 thoughts on “D.I.Y kerstster vouwen

  1. Waaaaauw dit is écht zo mooi <3 Ongelooflijk wat een kunstwerk en zo mooi om je artikel erover te lezen en te zien! Mijn mond viel open, ik vind het prachtig! Wat een talent <3

  2. Jaa ik ben helemaal in de kerststemming? Heb al nepsneeuw in een kasje gedaan met spulletjes erin! Wat een toffe kerstster heb je gemaakt, ik weet zeker dat ik het niet zo netjes kan, jij creabea!

  3. Gaaf! Ik denk dat als ik hier een ster voor mijn raam hang hij binnen een dag kapot wordt gemaakt door de vogels (die zijn gek op papier slopen). Maar ik vind het wel leuk als een DIY kerstcadeautje n_n

Comments are closed.