D.I.Y Papieren strik

20140401-210811.jpg

Sinds ik bij de Tiger een blok met allemaal verschillend papier heb gehaald, kan ik niet meer stoppen met knippen en plakken. Ik weet niet wat het is, maar ik vind het heerlijk om er mee te werken. Het zijn leuke printjes en de kleuren zijn vaak erg vrolijk. Na het maken van de papieren lampionnen, wilde ik nog iets maken en op Pinterest zag ik een ‘strik’ voorbijkomen. Voor zover ik weet hoef ik de komende tijd niemand een cadeautje te geven en dus ook niets in te pakken, maar dat is geen reden om ze niet te maken toch?! Je kunt een blanco kaart opfleuren, ze op je kastdeur plakken of als je iedereen je ‘strik’ wilt laten zien er zelfs een broche van maken. Doe eens gek zou ik zeggen ;)

20140401-211500.jpg

Wat heb je nodig:
– papier
– schaar
– lijm
– potlood

Zelf heb ik de vormen eerst getekend op wat dikker papier. Zo kan ik ze gebruiken als mal en hoef ik niet steeds opnieuw te klungelen met het tekenen van de vorm.

20140401-211448.jpg

Teken de vorm op je papier (of trek hem om) en knip deze uit.

20140401-211440.jpg

20140401-211432.jpg

Het stuk papier in de ‘bril’ vorm ga je nu vouwen in een strik. Dat doe je door de ‘lipjes’ in te smeren met lijm en deze vervolgens naar het midden toe te vouwen.

20140401-210746.jpg

Als het strikje eruit ziet als op bovenstaande foto, kun je het rechthoekige stuk eromheen vouwen. Zit het goed vast? Dan kun je de strik vastmaken op de andere vorm (geen idee hoe je dat noemt).

20140401-210756.jpg

Plak de strik op je ingepakte cadeau of fleur er iets anders mee op.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren in de vorm en kleur van je strik. Met stickers, touw en tape kun je hem opfleuren of misschien vind je het leuker om op wit papier een tekening te maken die je vervolgens in een strik vouwt. Ik vind het zo leuk dat je ze kunt maken zoals je zelf wilt, helemaal naar jouw smaak.

Vind je ze leuk? Of gooi je zoiets meteen in de prullenbak?

21 thoughts on “D.I.Y Papieren strik

  1. Wat een fijne tip om een kado op te fleuren! Super dit ga ik uitproberen! Mag ik je vragen waar jij altijd dat mooie papier weg haalt? Ik wil graag zelf visitekaartjes gaan maken en daarvoor wil ik verschillend papier gebruiken.

  2. Wat leuk! Nee, zoiets gooi ik natuurlijk niet in de prullenbak haha! Dit ga ik denk ik ook eens maken voor als ik weer eens een cadeautje weg te geven heb!

    1. Oeps, ik drukte al op verzenden! Echt super schattig, en natuurlijk gooi ik zo iets niet meteen in de prullenbak! :)

  3. Wat een super leuke DIY weer! Geef me ook eens wat van je creativiteit hahaha, af en toe ben ik echt a-creatief en kan ik niets leuks meer bedenken voor een DIY.

  4. Oh, wat zijn ze leuk!
    Die vrolijke patroontjes maken ze alleen nog maar leuker.

    P.S. ik vind je plankje in de vorm van een wolk ook super!

Comments are closed.