Zo wordt een boekenbon geven leuk!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Een jarige? Een diploma? En je hebt een cadeau in de vorm van een boekenbon of andere cadeaukaart? Dan is deze d.i.y erg leuk om te maken.  Een boekenbon is iets wat ik graag krijg, dan kan ik tenminste zelf kiezen welk boek ik wil (heel belangrijk). Maar om nou te zeggen dat ik vrolijk word van het hoesje dat eromheen zit, nou nee. Het woord ‘Boekenbon’ staat er vaak in een lelijk lettertype groot op en bij het zien ervan voel ik me niet bepaald jarig. Een feestelijk hoesje zou toch veel toepasselijker zijn?


Processed with VSCOcam with c1 preset

Wat je nodig hebt
– gekleurd papier
– stevig wit papier
– papier met een patroontje
– lijm
– schaar
– liniaal

Hoe je het maakt

1. Bepaal hoe groot je je kaarthouder wilt maken. Zelf maakte ik de kartonnen buitenkant 6.5×9.5 cm.

2. Het leek me mooi om de binnenkant van de houder (het witte papier) 0.5 cm van de kanten te laten. Zo knipte ik een lange strook wit papier van 8.5×33 cm.

3. Vouw deze strook in zes gelijke delen, dat is in dit geval 6×5.5 cm.

Processed with VSCOcam with f2 preset

4. Knip letters uit het gekleurde papier. Om te  zorgen dat de kaarthouder mooi sluit is het handig om een woord te kiezen van een even aantal letter(tekens).

5. Plak de letters op het witte papier.

6. Nu ga je het zakje maken waarin je visitekaartje of cadeaukaart past. Dit doe je door het papier (met patroon) in dezelfde grootte te  knippen als je het karton. In mijn geval is dat dus 6.5×9.5 cm. Aan de lange kanten vouw je het papier iets naar binnen, dit doe je ook aan de onderkant. Aan de bovenkant knip je er een halve cirkel uit, zo kun je de kaart er straks makkelijk uit halen.

7. Plak het zakje op de buitenkant van één van je kartonnetjes.

Processed with VSCOcam with f2 preset

8. Plak ook de witte strook (de twee buitenste kanten) aan je kartonnen voor- en achterkant.

9. Schuif je visitekaartje of cadeaukaart in het zakje. Je kunt de kaarthouder nog verder versieren en er een mooie strik ombinden.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with g3 preset

10. Klaar om te geven!

Deze d.i.y maakte ik voor DaWanda. Je kunt mijn andere d.i.y’s voor hen hier vinden, plus de leuke ideeen van andere bloggers (waaronder Lonneke en Eva).
Wat vind jij van die hoesje? Maakt het een cadeaubon persoonlijker?

31 thoughts on “Zo wordt een boekenbon geven leuk!

  1. Deze vind ik zo origineel van je. De standaard hoesjes waar boekenbonnen in komen zijn vaak om te huilen zo lelijk. Niks aan als je feestelijk een cadeau wilt geven, toch? Op deze manier geef je er toch nog een persoonlijkere touch aan. Plus wat ik ook leuk vind is dat het laat zien dat je wat extra moeite hebt gedaan dan ‘zomaar’ een boekenbon kopen, hoe leuk het ook is om die te krijgen ;-)

    1. Wat leuk om te lezen! Precies wat jij zegt. Ik wil ook altijd laten merken dat ik er moeite voor heb gedaan, daarom geef ik ook nooit zo graag geld. X

  2. Dit maakt het inderdaad een stuk leuker om een cadeaukaart te geven! Als mensen een cadeaukaart vragen voor hun verjaardag, dan wil ik dat eigenlijk nooit geven omdat ik dan het gevoel heb dat ik er niet zoveel aandacht aan heb besteed.

  3. Ahhhh wat een ontzettend lief -en mooi- kaartje! Echt heel cute, zo wil ik ook wel graag een boekenbon krijgen! Wie wil er eigenlijk sowieso geen boekenbon krijgen?! Echt heel leuk gedaan lieve Kar! Liefs

  4. Wat een leuk idee! Ga ik zeker onthouden. Ik maak van een cadeautje graag wat speciaals. Een cadeautje krijgen is leuk maar geven vind ik vaak nog veel leuker!

  5. Wat een ontzettend leuk idee! En wat je zegt: veel leuker dan alleen zo’n stom kaartje (hoewel die kaartjes zelf juist wel leuk zijn hoor!)

  6. Ik moest even goed naar de foto’s kijken om te zien wat je bedoelde maar zodra mijn niet-creatieve brein het gesnapt had, vond ik het helemaal geweldig! Ik zoek ook altijd naar leuke manieren om cadeaubons te verpakken en deze ga ik zeker eens proberen.

  7. Wat een te gek idee! Dit ga ik zeker onthouden en eens maken&geven. Zoiets in de brievenbus vinden lijkt me trouwens ook een feest, mét of zónder boekenbon!

  8. Heel leuk! :D Bij de boekhandel in onze buurt verpakken ze zo’n boekenbon ook wat leuker, dus dat is ook erg fijn. Hoewel zelf geknutseld net wat persoonlijker is natuurlijk!

Comments are closed.