Het Krijtbordschrift, mijn review

Processed with VSCOcam with f2 preset

Als je mij al een tijdje volgt op mijn blog of Instagram, dan weet je dat ik gek ben op tekenen. Wist je dat nog niet, dan weet je dat nu. Zeer belangrijke informatie, ik weet het.
Tekenen helpt me ontspannen en ik doe het graag net voordat ik naar bed ga. Even mijn gedachtes uit en alleen maar bezig zijn met een tekening, heerlijk! Heel veel jaren terug studeerde ik aan de Pabo. Na het eerste jaar ben ik gestopt, maar ondertussen had ik wel geleerd om netjes te schrijven. Ik schrijf nog steeds aan elkaar en mijn zinnen hellen over naar rechts (krijg ik daar nog studiepunten voor?). Wat ik zo leuk vind is dat er voor elke gelegenheid een passend lettertype is. Krullerig, vet, modern of met schaduw. Maar om het echt goed te kunnen moet je een soort van basis hebben. Je kunt wel een woord ‘natekenen’ in een bepaalde stijl, maar zodra je een woord met andere letters wil schrijven raak je vaak in de knoop. Althans, daar heb ik last van.


Gelukkig kwam ik het Krijtbordschrift tegen. Hierin leer je de basis van drie verschillende stijlen: mooie krullen, strakke menu letters en stevige hoofdletters. Daarnaast leer je hoe je versieringen, zoals banieren, kunt maken en staan er tips in voor het gebruik van tekenmateriaal.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tof he?! Ik vind het zo leuk! Toen ik hem binnen kreeg en hem doorbladerde wilde ik meteen beginnen met oefenen. Tot nu toe heb ik vooral geoefend met de stevige hoofdletters, omdat ik die wilde gebruiken voor een kaart. En het Krijtbordschrift heeft mij echt de basis van die letter geleerd. Ik moet er nog iets meer mee oefenen om het vloeiend te kunnen, maar zodra dat lukt zul je merken dat je jouw eigen stijl krijgt. Misschien voeg je ergens een streep toe of haal je een krul weg, zolang je bekend bent met de basis, kan je alle kanten op.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Wat denk je, is het Krijtbordschrift iets voor jou?

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Voor meer informatie kun je de disclaimer lezen.

16 thoughts on “Het Krijtbordschrift, mijn review

  1. Ik kende het boek nog niet, maar ben stiekem wel jaloers op mensen die kunnen tekenen. Misschien moet ik daar eens mee beginnen? Daar kan je al veel kanten mee op, he. Dank voor de tip!

  2. Oh wat cool!! Dit vind ik echt heel gaaf, lijkt me zo leuk als je dat goed kunt.
    Ik ga binnenkort een workshop handlettering volgen, wie weet is dit nog een mooie aanvulling.

  3. Net wat ik nodig heb! Ik wil er steeds aan beginnen, maar mis een stuk basis. Goeie tip Karlijn(ook al werd het naar je opgestuurd ;))

  4. Wauw! Wat leuk :) Ik ben ook sinds kort begonnen met handlettering. Heerlijk he? Ik wist helemaal niet dat dit boekje bestond! Bedankt voor de tip :)

  5. Wat super leuk! Ik heb laatste week Bullet Journalling ontdekt en ben nu helemaal fan van de Boho Berry, zij heeft (samen met anderen) in februari de handlettering challenge, dus daar wil ik wel aan mee gaan doen, om dat een beetje te verbeteren :)

Comments are closed.