Mijn adventskalender in een tijdschrift

0135bf00921e09da8097c17a5890fc0a2fdd10bfed

Wel, niet, wel, niet …… Ik wist het steeds maar niet en bleef twijfelen. Maar goed, ik doe het lekker toch!


En nu vraag je je waarschijnlijk af of ik het nu nog ga vertellen of misschien denk je wel allemaal gekke dingen. Okee, komt het dan. Ik sta in een tijdschrift! Ja, echt waar.
Zoals ik eerder al vertelde blog ik wekelijks voor de interieurwebsite ShowHome. Dit jaar was hun plan om een kerstspecial uit te brengen met daarin tips van de verschillende bloggers, maar ook inspiratie en d.i.y projecten. En daar wilde ik natuurlijk heel graag bij helpen. Om die reden lag mijn kamer begin oktober al vol met kerstspullen en glitters. Bij Kerstmis denk ik namelijk als eerste aan adventskalenders, elk jaar kregen wij van mijn moeder een chocoladekalender waarvan je elke dag een deurtje mocht openen. En het leek me zo leuk om er eentje zelf te maken, niet met chocolade maar met echte cadeautjes.

Het grappige is dat ik de laatste tijd steeds meer fan ben van de ‘simpele’, minimalistische vormen en kleuren maar dat ik bij deze adventkalender helemaal los ben gegaan met kleur. Roze, groen, blauw, niets is te gek.

Processed with VSCOcam with f2 preset 01982a351360746beb0827a0fe592d26dae85b1994

Het tijdschrift is online te bekijken en naast mijn adventskalender staan er nog veel meer leuke projecten in. Een kerstboom van touw, het inpakken van cadeautjes maar ook recepten zoals een chocoladetaart en limoncello. Perfect voor kerst lijkt me.

Zelf heb ik er eentje op papier en ik vind het best raar om mezelf er in te zien staan. Ik weet niet, het is zo ontzettend tof maar ook best raar. Ik wilde altijd al eens in een tijdschrift staan met iets wat ik gemaakt had (of klinkt dat gek) en nu sta ik er gewoon in. Dat is toch tof? Okee, ik houd al op met mijn gewemel. Maar het is wel héél tof he?!

Ik denk er trouwens over om in elk zakje een kerstkransje te stoppen. Want op de een of andere manier zijn die kerstkransjes al op voordat ik ze in de kast heb kunnen leggen. Stop ik ze in een zakje dan heb ik er elke dag tenminste één.

Wat vind jij van mijn adventskalender? En nog belangrijker, heb jij zelf een adventkalender?

69 thoughts on “Mijn adventskalender in een tijdschrift

 1. Waaauw wat geweldig! Supertrots op je en wat een mooi eindresultaat! Ooh super superleuk, van harte gefeliciteerd met deze mooie publicatie!

 2. Gefeliciteerd!
  Tof en zo goed van je dat je in dat online magazine staat met je DIY ;-)
  Ik had net het magazine doorgekeken en zag je prachtige adventskalender.

  Xoxo

 3. Ik vind hem superleuk! En nog veel leuker dat je ermee in een tijdschrift staat:D ik heb zelf helaas geen adventskalender maar ik ga voor volgend jaar zeker wel iets knutselen!

 4. Ooh, zo leuk! Ik wil altijd nog eens een theekalender voor iemand maken, met een nieuw smaakje voor elke dag… maar ja, dan moet er eerst ook maar eens een winkel met losse theezakjes-verkoop bij mij in de buurt openen :)

 5. Dit is heel tof! :D Vind hem erg leuk ook zo met al die kleurtjes! Misschien dat ik volgend jaar een adventskalender ga maken, vond het vroeger ook altijd zo leuk om die hokjes open te maken voor een chocolaatje!

 6. Wat gaaf Kar! Echt heel erg leuk (: Ik vind ‘m echt mooi ook! Die zou ik wel willen hebben hier, hihi. Ik heb er zelf geen een, ik heb gewoon een simpel kraslot, hihi. Dat is ook leuk; elke dag een deurtje krassen. Vroeger kreeg ik altijd een kalender met chocolaatjes, net als jij. Volgend jaar ga ik ook zoiets maken. Of kopen. Ik denk dat kopen voor mijn twee linker handen beter is, hihi. Liefs!

 7. Wat gaaf! En super leuk dat je in een tijdschrift staat, dat mag ook wel met iemand die zulle leuke diy dingen maakt. Helemaal leuk!

 8. Wat ontzettend gaaf zeg!
  Adventskalenders zijn hier in Duitsland best een dingetje en voel me de slechtste import Duitser ooit dat ik er geen heb, volgend jaar beter ;)

 9. Wat leuk Karlijn, daar mag je trots op zijn! Ik vind het een feestelijke adventskalender. En wat Eva zegt, hier zijn die adventskalenders echt een dingetje. We hebben er op kantoor allemaal eentje, maar zo’n super simpele supermarkt variant. Doe me dan maar die van jou haha!

 10. Hij is leuk. Ik heb er nu voor het eerst een gemaakt zodat ik met mijn dochter kan aftellen. Ze krijgt steeds meer tijdsbesef en ik vindt het ook handig om te zeggen..’als de kadootjes op zijn dan is het kerst’. Want op school werken ze over de kerst dus ze denkt dat het nu al kerst is :) wat ook leuk is natuurlijk.
  Ik had allemaal kleine doosjes, daar heb ik steeds twee dingen in gedaan..snoep of chocola. Voor allebei mijn dochters 1.
  Ingepakt in krantenpapier en ze staan nu op een rijtje boven op de kast.

  1. O wat leuk! Ik denk dat het zo voor kinderen inderdaad veel beter te begrijpen is. Dat deed mijn moeder ook wel eens als mijn vader op reis voor zijn werk was. X

 11. Ik vond advent op de basisschool altijd zo leuk! Iedere ochtend fijn kaarsjes aansteken en liedjes zingen. Nu doe ik niet meer echt aan advent, misschien volgend jaar maar eens verandering in brengen :)

 12. Heel gaaf gemaakt! En die kleuren, echt super!!
  Echt leuk ook dat je ermee in een tijdschrift staat. Is toch wel even wat anders. Stoer!
  Ik heb ook een adventkalender gemaakt voor mijn dochters. Zij krijgen elke dag een opdrachtje of een klein cadeautje. Een groot succes!

 13. Oh wat onwijs leuk Karlijn! Hij ziet er echt te gek uit. Benieuwd naar al die mooi verpakte cadeautjes. Je bent druk bezig met je blog, super leuk! Fijne avond nog!

 14. Wat gaaf zeg! Ik vind je adventskalender superleuk! Ik ga dat tijdschrift eens op m’n gemak bekijken..

 15. Wat een ontzettend leuke adventskalender en super leuk dat je hiermee in een tijdschrift staat. Wat een leuke kerstspecial zeg! Hier geen adventskalender in huis.

 16. Ja, dat is inderdaad héél tof! Hij ziet er ook supervrolijk uit, heel leuk gedaan. :) Ik heb zelfs helaas geen adventskalender dit jaar, normaal altijd wel maar ik heb er helemaal niet zo aan gedacht!

 17. Superleuk!! Gefeliii! :)
  Ik heb dit jaar een adventkalender met de klas gemaakt. In iedere dag zit een leuke opdracht, zoals: Er hangt voor iedereen iets lekkers in de boom, we geven elkaar een groepsmassage, we gaan stillezen bij kaarslicht, verras met de klas minstens drie mensen met een kerstlied, etc… Erg leuk!

Comments are closed.