Mooie bloemen op straat

Over het algemeen gooien we bloemen weg als ze uitvallen, tenminste dat doe ik. Maar vanaf nu denk ik daar toch anders over. Van bloemblaadjes kan je namelijk de mooiste dingen maken. Kathy Klein maakt mandala’s van bloemblaadjes en laat deze liggen voor voorbijgangers, zodat ook zij kunnen genieten van de kunstwerken die zij maakt. Zelf was ik er echt nooit op gekomen, maar eigenlijk is het best simpel vind je niet? En als het je te lang duurt voordat de bloemen uitgevallen zijn, trek je gewoon de blaadjes eruit. En mocht je dat zonde vinden, dan doe je er eerst iets ‘nuttigs’ mee. Je kunt er bijvoorbeeld ‘hij is verliefd op mij, hij is niet verliefd op mij’ mee doen. Twee vliegen in één klap toch? En mooie kunst én antwoord op belangrijke levensvragen (ahum). Of eigenlijk bedenk ik me net zijn het drie vliegen in één klap, je geniet natuurlijk eerst van die mooie bos op tafel.

       kathy1     kathy2

      kathy4     kathy5

      kathy7     kathy6

De eerste vind ik vooral mooi om de simpelheid, maar de vierde vind ik denk ik de mooiste. Ik ben wel benieuwd of ze dit doet met ‘nieuwe’ bloemen of met bloemen die al een tijdje in de vaas hebben gestaan. En zou ze de figuren al van te voren bedenken of dat op het moment zelf doen? Of moet je gewoon niet te veel nadenken bij de foto’s en er ‘gewoon’ naar kijken? (dat nadenken bij alles komt door mijn studie, een schilderij is nooit ‘zomaar’ een schilderij…). Met mijn ‘gewone’ blik vind ik deze foto’s kleurrijk en mooi. En jij? (met je ‘gewone’ blik he)

10 thoughts on “Mooie bloemen op straat

  1. Wauw, super mooi! Zo te zien zijn het wel redelijk verse blaadjes.
    Wat lijkt het me gaaf om zoiets opeens op straat tegen te komen. Maakt toch je dag! (en maar hopen dat niet na twee tellen alles wegwaait)

Comments are closed.