Wat je nog niet van mij wist

Op haar blog schreef Lauriette laatst over dingen die niemand van haar wist, random weetjes noemde ze die. Dat vond ik zo leuk om te lezen dat ik ook zo’n lijstje wilde maken. Het duurde even voordat ik er genoeg kon bedenken, want voor mijzelf zijn ze natuurlijk heel normaal. Maar ik heb denk ik wel wat weetjes gevonden die nog onbekend waren, hier komen ze,


• Ik ben verslaafd aan cola zero, en ja, ik weet dat dat niet goed is want slechte en ongezonde ingrediënten. Maar dat kan me eigenlijk niet zoveel schelen. Sorry mam.

• Ik heb een grondige hekel aan ananas. Toen ik een jaar of tien was suggereerde iemand om eens een pannenkoek met ananas te eten, want dat was toch zo lekker. Na een pannenkoek met ananas gegeten te hebben werd ik ’s nachts zo misselijk en was de wc mijn beste vriend. En dat misselijk zijn hoeft natuurlijk helemaal niets met de ananas te maken te hebben, totaal niet zelfs, maar ik heb het in mijn hoofd altijd aan de ananas gelinkt. En sindsdien moet ik er dus niets van weten. Ik gruwel dus van kip madras, fruitsapjes met ananas en ga zo maar door.

• Op de middelbare school was geschiedenis mijn lievelingsvak. Ik heb ook altijd leuke leraren gehad die vol enthousiasme vertelden over geschiedenisgebeurtenissen en interessante mensen aanhaalden die iets betekend hadden.

• Elke keer als ik  verhuis is het eerste wat ik doe op mijn nieuwe plek, het inrichten van mijn boekenkast. Pas als mijn boeken goed staan ben ik thuis.

• Ik geef niet veel om make-up. Opmaken duurt me altijd veel te lang, ik heb er het geduld niet voor. Zo af en toe is er een periode dat ik er iets meer moeite voor doe, maar over het algemeen zul je mij altijd met een ‘naakt’ gezicht tegenkomen.

• Een ‘naakt’ gezicht, maar wel altijd met oorbellen in. Ik weet nog dat mijn oma liever niet wilde dat ik gaatjes in mijn oren kreeg. Ze zei dat kraaien mijn oorbellen zouden proberen te pakken en de gaatjes zouden uitscheuren (mijn oma was echt heel lief hoor, ze vond gaatjes alleen niets). Maar goed we weten allemaal dat ik graag het tegenovergestelde doe van wat iemand zegt en die gaatjes zijn er gekomen.

• Op hakken zul je mij niet snel zien lopen. Niet omdat ik geen mooie schoenen met hak kan vinden (er zijn er meer dan genoeg) maar omdat ik me er zo ongemakkelijk bij voel. Ik voel me dan echt zo’n lange slungel, ik ben 1.79 en hoewel dat niet eens super lang is, heb ik het gevoel dat met hakken erbij het niet mooi is. Ofzoiets.  Niemand heeft er ooit iets over gezegd, dus het is echt mijn eigen gevoel. Misschien moet ik het binnenkort weer eens op hakken gaan lopen, kijken of mijn gevoel is verandert.

• Vanaf mijn twaalfde jaar heb ik altijd een paar All stars in de kast staan. Ik kan gewoon niet zonder.

• Als ik een serie kijk moet ik een ‘klik’ hebben met een acteur, de serie kan nog zo ontzettend goed zijn, voel ik geen klik, dan is elke minuut er een te veel. Ik ben ook ontzettend snel ‘verliefd’ op acteurs, Matt Bomer in White Collar, Benedict Cumberbatch in Sherlock en Pilou Asbaek in Borgen, kom maar door!

• Ik draag vaak twee verschillende sokken. Gewoon omdat ik het leuk vind én omdat ik vaak geen zin heb om twee dezelfde bij elkaar te zoeken.

 

Zo, dat zijn er wel genoeg toch?! Ik ben wel benieuwd naar een random weetje van jou, vertel!

3 thoughts on “Wat je nog niet van mij wist

  1. Leuk zeg! Ik kan me voorstellen dat het lastig is om ze bij elkaar te zoeken. Ééntje van mij: ik wilde vroeger graag hoefsmid worden….

  2. Dat met die boekenkast is echt heel erg herkenbaar! Die van ons gaat ook altijd het eerste in elkaar om te worden gevuld, nog voordat ik het bed klaar maak ;)

Comments are closed.