Gedroogde planten aan de muur.

bot10

Een paar weken geleden was het moederdag en ik wist al snel wat ik voor mijn moeder wilde kopen. Het Pocket Herbarium van Maartje van den Noort. Ik had het al een tijdje op het oog en vond het echt iets voor mijn moeder. Ook voor mij trouwens, maar aangezien het moederdag was en ikzelf pas in juli jarig ben, was mijn moeder als eerste aan de beurt. Zolang ik me kan herinneren is mijn moeder bloemen aan het drogen en mijn zusje en mij plantennamen aan het leren.

In de kast staat een ontzettend oud boekje vol met alle bloemen en planten en hun Latijnse namen en families. Mijn zusje moest in het eerste jaar van de middelbare school een herbarium maken voor biologie. Ze vond het zelf niet zo leuk, maar mijn moeder heeft wekenlang met enthousiasme alle weilanden en waterranden afgezocht naar verschillende planten. Vervolgens moesten ze netjes gedroogd en ingeplakt worden en mijn moeder kon het niet laten om dat te doen. Het cijfer (een negen) was stiekem meer voor mijn moeder dan mijn zusje en de jaren daarna heeft mijn moeder alle kinderen uit de buurt geholpen als ze ook een herbarium moesten maken.


Nou ben ik niet zo fanatiek als mijn moeder en lig ik liever in het gras dan dat ik op zoek ga naar bloemen om te drogen, maar gedroogde bloemen vind ik ook prachtig. Hoe tof zou het zijn om ze in je interieur te verwerken? Dus niet alleen maar gedroogd in een boekje, maar op de muur als behang of in een schilderijenlijst. Voor het behang en de posters hoef je zelf niet aan de slag, maar een schilderijenlijst van MOEBE, zoals je op de bovenste foto ziet, gevuld met je eigen gedroogde bloemen lijkt me extra speciaal.

bot1

 

Oude schoolplaten met planten en bloemen afbeeldingen. Mooi aan de muur zoals bij Vibeke.

bot2

Of een print van verschillende bladeren. Het staat zo mooi in combinatie met het ‘echte’ plantengroen, vind je niet?

bot9

 

Een beetje druk is dit behang wel. Heel erg druk zelfs, maar misschien staat het op één muur ook wel weer heel erg mooi.

Voor de lijst van MOEBE ga ik sparen, wat is die prachtig! Misschien moet ik maar vast op zoek naar planten en bloemen die er mooi in zouden staan. Wat vind jij, zou het mooi aan de muur hangen?

18 thoughts on “Gedroogde planten aan de muur.

 1. Wauw die lijst (met gedroogde bloemen) is echt prachtig. Ik zou er spontaan bloemen voor gaan zoeken/drogen. Dat heb ik trouwens wel eens gedaan toen ik klein was samen met mijn tante, best leuk om te doen.

 2. Lijst met gedroogde bloemen wat je als eerste laat zien, ja dat zou ik zeker aan de muur hangen. En wat jouw moeder deed met jullie, deed mijn oma met ons, maar mijn moeder heeft ook die kennis in zich natuurlijk, en ik heb nog een boek staan die ik al heel jong van mijn oma kreeg om de wilde planten en bloemen in op te zoeken.

  Wie weet, moet ik ook maar weer eens gaan drogen, ondertussen heb ik wel een boek in huis die zwaar genoeg is ;-) hahaha

  X

  1. En elke keer wilde ik het boek openen om te kijken of ze al goed gedroogd waren, maar dat mocht natuurlijk niet omdat ze echt goed moesten drogen. Ha, ik heb zo weinig geduld :)

 3. Je linkje naar de lijst doet het niet! :( Ik vind gedroogde bloemen prachtig maar heb er niet het geduld voor om zelf bloemetjes te gaan verzamelen. Misschien als ik later niet meer in de stad woon dat ik tijdens het wandelen bloemetjes tegenkom, dan lijkt het me wel leuk om ze te sparen en in zo’n mooie lijst te doen! :)

 4. Ja, zo’n lijstje lijkt me prachtig!
  Ik heb zo’n soort lijstje waar je iets tussen kan doen en je brengt me dus op een heel mooi idee!
  Eigenlijk wilde ik er een veertjes met glitter tussen doen, maar ik heb er toch twee!
  Nou ik ga dan nu even op zoek naar bloemetjes hoor ;)

 5. Ziet er super tof uit. Bloemen zijn geweldig, in een vaas maar ook zeker zo gedroogd. Grappig verhaal trouwens van je moeder en zusje!

 6. Gaaf behang en wat een mooie lijst. De lijst zou ik ook wel willen, maar het behang vind ik toch iets te druk!

 7. Ziet er erg leuk uit! Het fleurt een kamer wel op denk ik. Als is dat behang wel iets tè inderdaad ;).

Comments are closed.