Kunst van Ursus Wehrli

Laat ik iets opbiechten; ik ben best wel netjes. Ja, echt! Ik houd gewoon niet van rommel om me heen en wil alles op zijn plek hebben. Daar ligt eerlijk gezegd wel een beetje een probleem, want alleen ik weet waar het hoort. Tenminste, dat vind ik. Afgelopen oktober verhuisde ik van de ene naar de andere kamer en mijn ouders hielpen met verhuizen. En heel erg, maar ik heb het liefste dat ze alleen helpen met dozen sjouwen en de rest aan mij overlaten zodat ik het allemaal op de goede plek kan zetten. Anders ben ik als ze weg zijn weer bezig om alles op ‘mijn’ manier te zetten. Snap je het nog? Ha, geloof me het is voor iedereen beter als je mij mijn gang laat gaan.

Maar om nou te zeggen dat ik net zo netjes ben als Ursus Wehrli, nee dat is toch weer andere koek. Ursus Wehrli komt uit Zurich en is bekend geworden met zijn ‘opruim’ projecten. In dit filmpje legt hij het uit:


Mocht je niet zo’n zin hebben om het filmpje te bekijken dan zijn er natuurlijk ook nog de foto’s,

Ursus-Wehrli-

Hij ordent op kleur en vorm en maakt zo alles lekker overzichtelijk. Hij doet dit werkelijk bij alles en in zijn nieuwe boek doet hij het ook met kunstwerken.

tumblr_inline_mgb4mbTM8M1qdasa4

Wat vind je ervan? Ik vind het zo leuk bedacht! Elke keer als ik zijn oplossing zie moet ik weer lachen, het soepblik van Campbell vind ik geniaal, gewoon in elkaar vouwen dat roestige blik! Hupatee! Als kunststudent ben ik het daar natuurlijk niet mee eens (duh), maar hoe bedenkt hij het?!

13 thoughts on “Kunst van Ursus Wehrli

 1. Oh, dat heb ik wel eens gezien! Zo grappig. Vooral die onderste drie vind ik leuk, die kende ik dan weer niet. Enne, herkenbaar dat verhuisverhaal ;)

 2. Grappig zeg, daar kan ik een hoop van leren;-) Ik ben een sloddervos van de jewelste haha. Maar het maakt niet uit hoe je bent, als je jezelf er maar prettig bij voelt :)

 3. Ik had al eerder een keer een fotoreportage van meneer Ursus Wehrli gezien, maar het blijft zo vet! Heel creatief en leuk bedacht vind ik. Ik heb dat ook dat ik er steeds weer om moet lachen. Briljant dus.

 4. Wauw, dit kende ik nog niet!! Die is inderdaad wel zot netjes, wat gek joh!
  De kamer van Vincent Van Gogh vind ik echt ge-wel-dig!

  Ps. danku voor al die super lieve reacties op mijn blog, sorry als ik niet altijd even snel een reactie terug plaats ;)

 5. Thanks for the good writeup. It if truth be told used to be a leisure account it.

  Look complex to more introduced agreeable from you!

  By the way, how can we keep in touch?

Comments are closed.