Links that made me smile


Het lijkt mij leuk om af een toe een lijstje te plaatsen met interessante en leuke dingen die ik lees, zie en hoor. Een artikel over een interessant onderwerp, een mooi liedje of een grappig gifje. Gewoon omdat ik het wil delen en denk dat jullie het ook wel kunnen waarderen. En zo niet, dan sla je het over. Lekker makkelijk toch?!


Mijn lievelingspodcast van de laatste maanden is Harry Potter and the Sacred Text, maar ik luister ook graag naar een aantal andere podcasts. Afgelopen week was ik in de ban van ‘Bigger Little Questions’ van Radiolab. In deze aflevering beantwoorden ze ‘kleine’ vragen zoals waar het idee vandaan komt dat draken vuur spuwen.

En nog een podcast om te luisteren, ‘My Favorite Murder’. De titel zegt al genoeg denk ik. Stay sexy and don’t get murdered.

♡ Als je een echte Harry Potter fan bent is dit filmpje werkelijk waar fantastisch voor Harry Potter fans. Het eerste boek wordt op je scherm tot leven gewekt en de special effects zijn prachtig.

♡ John Green (de schrijver van The Fault in Your Stars en nog veel meer) geeft crashcourses literatuur op dit YouTubekanaal. Onder andere over Romeo&Juliet, Frankenstein en Lord of the Flies. Een aanrader!

♡ Als je met je mond open achter je laptop wilt zitten raad ik je aan deze prachtige foto’s even te bekijken. Vergeet niet je mond weer dicht te doen.

♡ Dit artikel van het British Museum is interessant. Ze leggen uit hoe de twaalf maanden aan hun naam komen. Kort en krachtig uitgelegd en heb je toch maar mooi weer iets nieuws geleerd.

 

Heb jij nog iets leuks gelezen of geluisterd de afgelopen week? 

6 thoughts on “Links that made me smile

  1. Oh, da’s wel interessant om te lezen over de maanden op een jaar! Altijd leuk om dingen bij te leren, zeker van die weetjes, haha.

Comments are closed.