Tag, you’re it.

01e0a2b53391b8fe3ca86c64c3bcba08d33c4779d3

Op  Stella haar blog las ik haar antwoorden op de Life Improvement tag (zij vond hem bij Linda, de bedenker ervan). Tijdens het lezen van Stella’s antwoorden begon ik mijn eigen antwoorden te vormen op de vragen en dacht ik na over mijn eigen dromen en doelen. Tot nu toe zijn de tags die ik heb ingevuld op één hand te tellen, ik vind ze leuk om bij een ander te lezen  maar vul ze niet graag zelf in. Maar omdat ik deze al meteen een soort van automatisch in mijn hoofd invulde (en leuk vond), maak ik graag een uitzondering.
Bij deze mijn antwoorden. Ik heb geprobeerd ze kort te beantwoorden zodat het (hopelijk) leuk blijft en je tot de laatste punt blijft lezen.


Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?
Hierbij  wijs ik naar het antwoord van Stella. Zij schreef: liefde kennen en liefde geven. En dat vond ik ZO raak. En dat is precies wat ik graag zou willen bereiken.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?
Door te leven denk ik? Door af te spreken met vrienden, nieuwe mensen te leren kennen, langs te gaan bij mijn ouders, door te doen wat ik leuk vind en door te lachen. Door actief te leven dus.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?
Dat zijn eigenlijk twee dingen. De eerste is dat ik wil afstuderen. Ik heb mijn scriptie afgerond en loop nu mijn laatste stage. In juni heb ik mijn verdediging en als het allemaal goed gaat ben ik daarna klaar. De tweede is dat ik voor mezelf duidelijk wil hebben wat ik wil doen na mijn studie. Wil ik verder studeren? Op zoek naar een baan? Of iets heel anders? Ik weet het niet en dat maakt me zenuwachtig.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?
Schrijf ze op. Maak een lijstje met wat je wilt bereiken. Ik zag laatst een filmpje over ‘goalsetting’ en het is echt een aanrader. Zo wordt er in benoemd dat het helpt als je je doelen opdeelt in short-term, medium-term en long-term. Een soort stappen die je zet voordat je uiteindelijk bij je ‘grote’ doelen uitkomt (klik hier voor het filmpje met meer uitleg en voorbeelden).

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?
Gewoon op papier. Lekker makkelijk en ik vind het heerlijk om door te strepen wat ik heb gedaan. Dat je naarmate de dag vordert ziet dat je meer en meer kunt afstrepen van je lijstje. Het werkt ook overzichtelijk, je ziet in een opslag wat je die dag wilt/moet doen. Mijn lijstje bestaat vaak uit twee kolommen, een kolom voor dingen die ik moet doen en een kolom voor dingen die ook belangrijk zijn maar niet perse diezelfde dag af moeten, maar ik kan doen als ik de eerste kolom heb afgewerkt.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?
O man, heb je even. Ik zou voor de grap mijn planningen van de middelbare school eens moeten opzoeken. In toetsperiodes maakte ik planningen vol met wat ik allemaal moest doen. Van opstaan tot aan naar bed gaan, alles stond op mijn dagplanning. Ik schreef op wanneer ik moest leren voor elk vak, mijn pauzes stonden erin en als ik echt op dreef was schreef ik zelfs welke hoofdstukken ik wilde behandelen. En dat heb ik de afgelopen jaren ook gedaan tijdens tentamenperiodes.

Wat is jouw #1 planning tip?
Nou, eigenlijk wat ik bij de vraag hierboven als antwoord geef. Als je denkt dat dat voor jou werkt zou ik zeggen ‘doe het’. Maar weet je van jezelf dat je meer een ‘go with the flow’persoon bent, doe het dan niet en kijk wat bij jou past. Iedereen heeft zijn eigen manier van plannen en door verschillende manieren uit te proberen kom je achter die van jou.

Wat is jouw ochtendritueel?
Een nummer van One Republic is mijn wekker. Eigenlijk heb ik als regel dat ik het nummer mag afluisteren en daarna moet opstaan. Maar als ik eerlijk ben heb ik de laatste maanden moeite met opstaan en dan als een wervelwind douche, kleren aandoe, ontbijt en de deur uit ren.

Waarvan krijg je energie?
Lachen. Niets werkt zo goed als een lachbui. Ik heb een paar vriendinnen die me altijd aan het lachen kunnen maken. Als ik me kut voel, als ik blij ben of gewoon als ik me ‘gewoon’ voel.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?
Huilen in een hoekje. Nee, dat komt meestal pas daarna. Op het moment zelf pak ik een zielig boek, sluit me af van de wereld en kruip in bed. Daarna app ik een vriendin, vertel mijn hele verhaal en wordt ik huilerig, boos en chagrijnig. Als het goed is begin ik op een gegeven moment te lachen om een foute grap van diezelfde vriendin en gaat het langzaam beter. Oh en ik kan er op zo’n moment niet tegen als iemand zegt ‘er zijn ergere dingen, denk aan ….’ Fuck that. Natuurlijk zullen er ergere dingen zijn, die zijn er altijd, maar op dat moment wil ik dat niet horen en kun je een aantal scheldwoorden terug verwachten. Sorry, na een foute grap ben ik vaak weer aanspreekbaar.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
Iedereen weet dat ik van boeken houd. En ik lees heel veel verschillende boeken: biografieën/romans/graphic novels en ga zo maar door. Ik lees graag om te ontspannen en heb niet veel met informatieve boeken. Maar misschien moet ik het eens proberen. Iemand een tip? Waarbij ik wel even moet zeggen dat ik niets heb met zelfhulpboeken. Ze zullen ongetwijfeld interessant zijn en ik geloof ook dat ze kunnen helpen, maar ze zijn niets voor mij. Geef mij dan maar een boek zoals Girlboss, dat lijkt me wel wat!

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
Milk is mijn favoriete film. Het laat zien hoe Harvey Milk strijdt voor de homogemeenschap en opkomt voor gelijke rechten. The King’s Speech is een goede tweede omdat ik het fantastisch vind om te zien hoe George zijn spraakprobleem aanpakt en (deels) overwint.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?
Dit vind ik een lastige vraag. Er zijn veel blogs die ik volg. Omdat ze fijn schrijven, me op ideeën brengen of me aan het lachen maken. Ze geven me inspiratie zonder dat ik het door heb. Dat klinkt raar, is het misschien ook, maar het is ook waar. Want door hun schrijfstijl, ideeën en grappen kom ik op mijn eigen ideeën. Maar eerlijk gezegd wordt ik het meeste gemotiveerd door reacties op mijn eigen berichten. Ik vind het zo leuk om ze te lezen en ze inspireren me om nieuwe berichten te schrijven, nieuwe plekken te bezoeken en alles wat ik leuk vind te blijven tonen.

Pff, dat was het. Ik heb dit bericht niet in één keer geschreven omdat sommige vragen me wat langer lieten nadenken en ik niet in één keer kon beantwoorden. Maar het is gelukt en ik hoop dat het interessant was om te lezen!

Heb je zelf ook antwoorden gevormd op de vragen?

16 thoughts on “Tag, you’re it.

  1. Leuk om te lezen, Karlijn :) Ik ben zelf meestal ook niet echt van de tags, maar dit is wel een leukere! Wat goed dat je dit jaar al gaat afstuderen en man, ik begrijp helemaal dat het best lastig is om te bedenken wat je daarna wil doen! Veel succes :)

  2. Ik vind dit ook zo’n leuke tag! Leuk om inderdaad eens echt over die vragen na te denken. Ik ga dat filmpje over die doelen ook eens kijken, ben ik heel nieuwsgierig naar. En ik hoop dat jij er snel achter komt wat je na je afstuderen wil gaan doen, spannende tijden!! Liefs

  3. Hihi ahw, fijn dat je je kon vinden in die liefde-uitspraak. Ik vind dat je mooie antwoorden hebt hoor Kar. Kan me voorstellen dat het beangstigend is om niet precies te weten wat je volgende doel (na afstuderen dus) gaat zijn. Maar eerst inderdaad maar eens afstuderen, en volgens mij gaat dat jou prima lukken allemaal! Je bent zo hard aan het werk om dat doel te behalen. Je mag mega trots op jezelf zijn! Lots of luvvvv!

    1. Dankjewel Stel! Ik vond het echt leuk en fijn om in te vullen. Vergeet niet dat jij ook trots op jezelf mag zijn! X

  4. Een tag met diepgang! Hoe lekker ^_^ Het lijkt mij ook zo moeilijk om zomaar even te bedenken wat je gaat doen na je studie. Maar er komt vast nog iets langs wat iets met je doet! Full time bloggen? ;) En wat een mooie grootste droom heb jij zeg… Ik heb nog iets om het antwoord aan te vullen bij hoe je er al aan werkt: leuke kaartjes sturen naar een meisje wat je IRL niet eens kent! Van alle kaartjes bij elkaar maakte ik op een gegeven moment een foto en plaatste die op mijn social media met de tekst ‘Feeling loved’ erbij. Dus hoe letterlijk mission accomplished, haha!

  5. leuk Karlijn! een blik in het brein van. Heb trouwens precies hetzelfde met zelfhulpboeken, na 1 bladzijde ‘zet je wekker om 6.30, pluk de dag, adem positieve energie, neem een ‘enter:soort gezond iets”… gooi ik het al onder m’n bed om stof te laten happen. Alhoewel ik Girlboss dus wel gelezen heb, en ik die echt hilarisch vond!

    1. Precies! Ik denk ook altijd als ik lees: zet je wekker om 6.30 en pluk de dag ‘Eh NEE dank je de koekkoek. Waarom zou ik doen wat jij zegt?’ Ik kan daar niet zo goed tegen :) Girlboss lijkt me inderdaad wel weer leuk, toch maar eens kijken! X

  6. Super leuk dat je hem hebt ingevuld! Mooie antwoorden ook. Dat filmpje over doelen ga ik zo even kijken! En ik snap wel verhaal romans vs informatieve boeken, ik vind het ook echt twee totaal verschillende dingen. Die eerste lees ik echt als vermaak, en bij informatieve boeken is het wel handig als je je hoofd erbij houdt en er ook nog wat van leert zeg maar ;-). Maar toch vind ik het allebei wel wat hebben. Girlboss staat ook nog steeds op mijn lijstje om te lezen!

Comments are closed.