Wat ik de afgelopen weken las.

De afgelopen twee weken stonden in het teken van tentamens en papers. Dat hield in dat mijn dagen vooral bestonden uit samenvattingen maken, skypen met studiegenootjes en heel veel vloeken. Want waarom wilde ik ook alweer een master doen? Juist, dat wist ik zelf ook niet meer.
Maar nu, tentamens gemaakt en papers ingeleverd ben ik toch wel een beetje trots op mezelf. Want hoewel ik het twee weken terug niet verwacht had, ik leef nog steeds.

Maar ik weet ook dat ik tijdens zulke drukke periodes ontspanning nodig heb. Waar ik het vroeger weleens probeerde om 24 uur per dag te leren, weet ik nu dat dat niet werkt.
En dus bestonden de afgelopen twee weken ook uit ontspanning. Niet hele dagen lang, maar gewoon zo af en toe tussendoor. En een van die dingen die me helpt ontspannen is het lezen van blogs. Gewoon tussendoor. En daarom vandaag een lijstje met blogposts en artikelen die me hebben helpen ontspannen. Oftewel, die een glimlach op mijn gezicht bezorgden.


○ Jo schrijft over hoe je ‘mindset’ (weet even geen goed Nederlands woord hiervoor) en ergens voor open staan, een wereld van verschil kan maken. Oh en ze komt met de briljante zin ‘And I assumed that everyone I met would be a major fake, and have the personality equivalent to that of an unseasoned piece of tofu.’

○ Nina schreef een blogpost over introverte mensen. Zo mooi beschreven.

○ Het Baikalmeer in het zuiden van Siberië, Rusland, is het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Het is 1642 meter diep en heeft een oppervlakte van 31.500 vierkante kilometer! Deze winter bevroor het helemaal. Het water bevriest laag voor laag, wat bijzondere patronen achterlaat in helder ijs. En waar de Russische fotografe Kristina Makeeva foto’s van heeft gemaakt. Ik had nog nooit van het Baikalmeer gehoord, maar na het zien van deze foto’s wil ik er naartoe!

○ In Amerika hebben ze Craigslist, een soort van Marktplaats. En behalve het aanbieden van spullen kunnen mensen daarop ook zoeken naar relaties, uit het oog verloren vrienden of die ene man/vrouw die je tegen kwam in de metro. Hilarische oproepen van ouders kunnen dus niet ontbreken.

○ IJsland had jarenlang een ontzettend hoog personage aan drugsverslaafde jongeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe ervoor gezorgd wordt dat dat percentage elk jaar weer een beetje lager is. Heel interessant om te lezen en het laat je nadenken over interventie en verantwoordelijkheid.

Deze namen voor BH’s. Niets aan gelogen toch?!

○ Omdat Obama altijd zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Deze foto’s laten wat mij betreft precies zien wat Amerika gaat missen de komende vier jaar.

○ Als je me al even volgt of in het ‘echt’ kent, weet je dat ik een (zeer) grote Harry Potter fan ben. Dus dan snap je hoe tof ik de naam van deze krab vind.

 

Heb jij nog een aanrader voor een interessant/mooi/grappig  of raak artikel? 

4 thoughts on “Wat ik de afgelopen weken las.

Comments are closed.