10 Help ik wil op vakantie maar weet niet waarheen tips

01b145f8f0a92b23f161ba5e104cd629a027ce8591

Vakantie, vakantie, vakantie! Ik ben nog geen twee weken terug en ik wil alweer weg. Niet dat er iets op de planning staat (was het maar zo) maar gewoon omdat ik het heerlijk vind om eraan te denken. Hele reizen plan ik in mijn hoofd. Van een rondreis in Korea tot een weekendje weg naar Schiermonnikoog, ik vind alles fijn. Niets zo fijn als het lezen van reisgidsen op blogs en in mijn hoofd een lijstje te maken met winkels/gebouwen/ koffietentjes waar ik echt, maar dan ook écht eens heen wil. Mijn lijstje met vakanties blijft maar groeien en groeien. Maar stel nou dat je wel weet dat je op vakantie wilt, maar je weet niet waarheen. Wil je zand, zee en zon of wil je veel cultuur? Wil je een paar dagen weg of heb je maanden de tijd? Allemaal vragen waar je lang niet altijd een antwoord op hebt, er is namelijk zovéél leuk! Precies om die reden heb ik een lijstje gemaakt met tips.


♡ Niet om de pret te bederven, maar het is belangrijk eerst naar je banksaldo te kijken. Niet elk bedrag brengt je naar New York of Thailand en een beetje realistisch kijken is dan ook niet verkeerd.

♡ Ga naar de site srprs.me en laat je verrassen. Je kiest een ‘soort’ reis, bijvoorbeeld ‘worldwide’ of ‘broke’ en pas op de dag van vertrek krijg je de bestemming te horen. Van te voren krijg je wel alvast de vertrektijd te horen en de temperatuur zodat je niet met je rokjes in koud Finland eindigt of met je winterjas in zomers Barcelona.

♡ Ga naar Oslo, Kopenhagen of Stockholm. Voor design, ruimte, vriendelijke mensen en mooie architectuur ben je daar op de goede plek. Via Airbnb boek je (goedkoop) een kamer bij iemand thuis en in alle drie de steden kan ik het je aanraden vooral rond te gaan lopen en dan weer links, dan weer rechts af te slaan. Wedden dat je de leukste plekken tegenkomt?!

0177fe626055c5b46b58c933e7d696b3a5c9502578

♡ Doe je ogen dicht, draai een rondje en prik met een punaise willekeurig op een wereldkaart. En dan wel zo stoer zijn om naar de plek te gaan die je aangeprikt hebt, ook als het Alaska is of midden in de Atlantische Oceaan. Misschien ben jij wel diegene die kan communiceren met plankton of een onderwaterland ontdekt.

♡ Wat was jouw ultieme vakantie? Waar heb je goede herinneringen aan? Ga terug naar die plek en beleef die fijne vakantie gewoon nog een keer.

♡ Welk land lijkt je lelijk of stom? Waar zijn volgens jou de mensen onaardig en van welk land word je al ongelukkig als je eraan denkt? Juist, daar ga je dan nu dus wél naartoe. Want waar is je mening op gebaseerd? Zolang je er niet zelf geweest bent kun je je er eigenlijk moeilijk een mening over vormen. Ga kijken of het klopt wat jij denkt. Klopt het dan ga je gewoon niet meer terug en weet je in ieder geval dat je mening ergens op gebaseerd is. Klopt het niet dan heb je een nieuwe vakantieplek ontdekt en ga je volgend jaar weer.

♡ Sla twee vliegen in één klap door tijdens je vakantie een nieuwe taal te gaan leren. Zo heb je vakantie, leer je meer van het land én daag je jezelf uit. Misschien leert het je nieuwe kanten van jezelf kennen, zorgt het voor ervaringen of is het ‘gewoon’ leuk. Het zorgt in ieder geval voor het ontmoeten van nieuwe mensen en op de lange termijn misschien wel vrienden.

♡ Grijp je vakantie aan om eens wat meer van Nederland te ontdekken. Want waar toeristen zich massaal in klederdracht kleden in Volendam, naar Kinderdijk gaan en de tulpen in de Keukenhof fotograferen moet ik eerlijk bekennen dat ik het meeste nog nooit heb gezien. Ik eet kaas, heb op klompen gelopen en ken Van Gogh, maar een beetje uitbreiding kan nooit kwaad.

♡ Vraag het aan mij en ik boek een ticket voor je. Waarbij je er wel rekening mee moet houden dat je dubbel betaalt aangezien ik je natuurlijk niet alleen laat gaan.

♡ Ga niet, blijf lekker thuis en verstop je op je kamer. Zet de verwarming heel hoog, zorg voor zand en een cocktail voor een zomervakantie of zet de verwarming laag en bouw een iglo van ijsklontjes voor een ultieme wintervakantie.

 

En heb ik je op ideeën gebracht? Of ben je van plan ze absoluut niet op te volgen?

30 thoughts on “10 Help ik wil op vakantie maar weet niet waarheen tips

 1. Goede tips! Srprs.me vind ik zo’n leuk concept, ik zie steeds meer mensen die daarmee weggaan! Moet zo spannend zijn. Heb jij dat al eens gedaan of ben je het van plan? :)

 2. Leuk! Wel vind ik de tip “Wat was jouw ultieme vakantie? Waar heb je goede herinneringen aan? Ga terug naar die plek en beleef die fijne vakantie gewoon nog een keer.” een lastige, ik ben dan juist bang dat het tegenvalt!!

 3. Sorry, maag ik ga toch echt niet vakantie vieren in het Midden Oosten, zonde van mijn geld en tijd om daar heen te gaan, heeft me ook nooit aangetrokken, net als Afrika… Er zijn genoeg andere plekken en plaatsen, zelfs om de hoek waar je gewoon gelukkig bent en kunt zijn. Dus die tip?

  Van ga erheen omdat… de info klopt zeker wel die ik ervan weet. Wordt zelfs vertelt in reisprogramma’s.

 4. Mijn vriend en ik zijn nu aan het kijken naar een vakantie in de zomer, maar jemig alles is zo duur! En we willen ook niet maar 3 dagen naar iets ofzo. We willen eigenlijk graag een week of iets langer weg. Nog maar even verder zoeken dus!

  1. Ja alles is altijd zo duur. Echt jammer is dat. Heb je al eens gezocht op sites waar je je budget kan invullen? Dan zoeken zij een vakantie voor je. X

 5. Wat een leuke tips! Waarschijnlijk ga ik niet naar het buitenland op vakantie, jammer vind ik het wel. Maar wie weet. Een zomer in Nederland is ook echt niet verkeerd. Ik ben in elk geval blij dat we vakantie hebben! Veel liefs,

 6. Die surprise vakantie zou ik ook nog weleens willen proberen als ik daar het lef voor heb. Deze zomer ga ik lekker een midweekje naar Antwerpen met mn vriend. Zo dichtbij, maar heb er nog nooit goed de tourist uitgehangen.

  1. Joh, het maakt toch niet uit dat het dichtbij is. Al ga je naar de stad verderop, even weg is even weg toch?! Ik heb ontzettend veel leuke verhalen gehoord over Antwerpen, ik ben benieuwd naar jullie avonturen :). X

 7. Leuke tips! Naar Kopenhagen ga ik eind april, maar voor de grote vakantie weet ik het nog niet. Misschien dat ik die srprs.me eens ga uitproberen ;)

 8. Goede tips! Is ook best lastig soms om een leuke bestemming te vinden. Ik blijf dit jaar gewoon in Nederland, maar hier kan het gelukkig ook leuk zijn!

 9. Leuke tips! Sprs.me vind ik echt tof bedacht. Ik wil er wel eens boeken, lijkt me super leuk en ook wel spannend.

Comments are closed.