Review: Bijdehand Handlettering en tekenen

Naast dat ik hier soms weleens een paar van mijn tekeningen en quotes laat zien, schrijf ik ook vaak over tekenen en handlettering. Dat ik het graag doe is dus wel duidelijk denk ik.


Maar zoals met wel meer dingen (bloggen, etc) is er altijd meer te leren. Daarnaast is mijn inspiratie soms ver te zoeken, wil ik al mijn tekeningen in de prullenbak gooien omdat ik ze lelijk vind of durf ik niet te beginnen. Pak er een boek over handlettering bij zou je zeggen, maar op de een of andere manier had ik die dus (nog) niet. Meestal keek ik op Pinterest of Instagram, maar ik miste daar vaak ‘iets’. En dat ‘iets’ was het verhaal achter de tekening, de inspiratiebron, de uitleg van het tot stand komen en de technische details. En dat ‘iets’ heb ik nu gevonden in het boek Bijdehand Handlettering en Tekenen van Hyshil Sander.

Het werk van Hyshil had ik al vaker voorbij zien komen, maar ik had totaal gemist dat zij bezig was met een boek (schande, ik weet het).

De inhoud van het boek
Op de achterflap van het boek staat het volgende: De instructies in dit boek zijn er niet om je eigen creativiteit uit te schakelen. Integendeel, ze zijn bedoeld als leidraad. Want juist dat wat ons uniek maakt, zorgt voor mooie creaties die ons doen verwonderen. Dus lees de tips en trucs, maar breek de regels. Wees bijdehand.

Het boek begint met waar handlettering uit bestaat en een uitleg over materialen, zoals welke fineliner je het best voor wat kunt gebruiken. Daarna is het opgedeeld in de vier seizoenen, zo vind je uitleg over hoe je bloemen kunt rangschikken rondom een quote (zomer) en hoe je bekers voor Kerstmis kunt beletteren (winter). Daarnaast vind je tips voor hoe het rangschikken van een quote, een totaal andere sfeer kan geven en waar je aan moet denken bij het tekenen op een raam.

Hyshil laat verschillende stijlen zien, zo zie je tips voor zwierige letters maar leer je daarnaast ook hoe je strak kunt schrijven en op welke manier je een quote het beste tot zijn recht kunt laten komen. De foto’s hieronder laten een paar voorbeelden zien.


Mijn mening
Ik denk dat het boek vooral erg leuk is voor mensen die net beginnen met handletteren. Natuurlijk, als je het al langer doet is het nog steeds een ontzettend leuk en inspirerend boek, maar dan heb je de tips en voorbeelden waarschijnlijk niet meer nodig. Ik ben niet iemand die pas net begint met handletteren, maar ik vind mijn basisvaardigheden nog niet goed en ik denk dat ik die zeker kan verbeteren door Hyshil haar boek. Daarnaast heb ik een zwak voor mooie boeken en dit boek kon dus niet ontbreken in mijn kast.

 

Kende jij Hyshil haar werk en/of boek al? En wat denk je van het boek, iets voor jou?

Je kunt Bijdehand vinden in de boekhandel, maar mocht je niet achter je scherm vandaan willen komen dan kun je het natuurlijk ook online bestellen.

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Voor meer informatie kun je de disclaimer lezen.

4 thoughts on “Review: Bijdehand Handlettering en tekenen

  1. Wat heb je de 20 van 2017 prachtig gemaakt met die blauwe bloemen. Het is denk ik een handig boek voor een beginner als ik ben!!

  2. Oh wauw! Ik wil steeds meer oefenen met handlettering maar ik heb er ook nog steeds te weinig tijd in gestoken. Misschien is dit wel de perfecte start?

Comments are closed.