Handletterkunsten van de afgelopen weken.

Sinds februari probeer ik weer elke avond voor ik naar bed ga te tekenen. Handletteren, of gewoon zomaar iets, als het maar iets is waardoor ik met een potlood in mijn hand zit. Het helpt me ontspannen, mijn hoofd leeg maken en ik vind het heerlijk om bij het handletteren naar de ‘perfecte’ indeling van een quote te zoeken. Dus welk woord wordt groot, welk lettertype en ga zo maar door.  Ik heb nu een schetsblok van de Flying Tiger en die is erg fijn, met een ringband en is iets mislukt dan scheur ik de pagina er zo uit. Het papier had iets witter mogen zijn, maar voor de rest gebruik ik hem graag.


Ik heb het al eens eerder gezegd, ik ben gek op quotes. Niet de standaard quotes die je overal in winkels ziet, daar krijg ik meestal een beetje de kriebels van. Maar quotes die sarcastisch zijn of net iets ‘dieper’ gaan, die je even laten nadenken. Ik heb dan ook een Pinterest bord vol staan met quotes die ik mooi vind en vaak blader ik er ’s avonds even doorheen om te kijken welke me op dat moment aanspreekt en ik wil gaan tekenen.

Ik heb foto’s gemaakt van een paar quotes die ik getekend heb, alleen van diegene waar ik ‘tevreden’ over ben. Ha, ik ben en blijf een perfectionist natuurlijk. Hoewel ik dat wel iets meer los probeer te laten en niet meer elke mislukte tekening uitscheur en weggooi. Okee, genoeg gekletst, hier komen ze.

Nog een ding, mijn pilea groeit als kool! Ik kreeg hem toen hij heel klein was, maar in een paar maanden tijd is hij wel vier keer zo groot geworden. Best verrassend aangezien ik weleens een cactus heb laten sterven.

Teken jij? En zo ja, wat teken jij dan graag en veel?

9 thoughts on “Handletterkunsten van de afgelopen weken.

  1. Oh je maakt ze altijd zo leuk en mooi! Je maakt er geen basic dingetjes van vind ik. Die tweede, man die’s graaf!

  2. Tof! Moest vooral lachen met Wonka :-). Ik teken of schilder bijna dagelijks in mijn schetsboek maar ergens in mijn opleiding ben ik allergisch geworden aan typo. Al mijn zines schrijf ik dus gewoon met de hand maar zonder enige speciallekes… Eigenlijk wil dat zeggen dat t hoog tijd is om te beginnen oefenen :-)

  3. Ik vind je creaties echt supertof! Ik ben zelf ook bezig met handletteren, maar focus me nu vooral op moderne kalligrafie en brushlettering (met kwast). Maar als ik dit dan weer zie vind ik het ook heel tof haha! Ik wil alleen alles graag goed kunnen en het is toch wel echt even goed oefenen..

    1. Dankjewel Marlous! Ik vind jouw kalligrafie creaties dus zo mooi! En dat zou ik dan dus weer beter willen kunnen, haha we wisselen elkaar af. X

Comments are closed.