Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

Iets wat ik al veel eerder had moeten doen, maar waar ik lang over heb getwijfeld. Ik ga stoppen met dit blog.

Eerlijk gezegd zat het er natuurlijk al een tijd aan te komen. Waar ik in het begin, in april vijf jaar geleden, om de dag een bericht plaatste, gebeurde dat in het afgelopen jaar sporadisch.

Een aantal jaar was het eerste tabblad op mijn laptop altijd mijn WordPress  admin pagina, was ik dagelijks bezig met een bericht en kreeg ik overal en nergens een idee voor een nieuw bericht. Ik vond het zo leuk om te delen waar ik blij van werd, wat ik allemaal deed en waar ik zelf inspiratie van uit haalde. Maar dat is niet meer. En waar ik dat in het begin ontzettend frustrerend vond en mij ergerde aan mijn gebrek aan inspiratie, heb ik dat nu niet meer. Daarnaast heb ik niet meer de behoefte om alles te delen. Nu deelde ik natuurlijk al niet alles en is het altijd mijn eigen keus geweest, maar ik wil ‘gewoon’ niet meer alles online zetten. Niet omdat mensen dan te veel van mij weten, maar meer omdat ik minder online wil leven. Die laatste behoefte is iets wat de afgelopen maanden steeds sterker is geworden, zo heb ik mijn Facebook twee maanden geleden gedeleted. Ik vond en vind dat ik te veel online ben en te weinig offline. Ik vind het een lastige balans, want online is ook heel leuk. Ik vind het heerlijk om foto’s te maken van mooie plekken en dingen, ik vind inspiratie op Instagram/ andere blogs en Pinterest, en heb al zoveel leuke mensen ontmoet door social media. Maar dat hoeft niet te betekenen dat mijn mobiele telefoon een soort van vast aan mijn hand geplakt zit, dat ik in de stress schiet als ik zie hoe veel instastories ik nog ‘moet’ bekijken of de eindeloze hoeveelheid foto’s die ik heb gemist. Fear Of Missing Out is iets wat ik vooral voel bij Instagram en dat wil ik niet meer. Maar mis ik dan ook niet al die leuke mensen die ik heb leren kennen? Want ze zijn zo leuk en lief en hun foto’s zijn zo mooi. Dat is ook de reden waarom ik dan toch maar weer mijn Instagram open en ja, dan zit je zo weer in de flow van scrollen en liken. En waar ik de afgelopen maanden dus steeds twijfelde en uiteindelijk weer terug viel in de eindeloze social media ratrace ga ik meer en meer richting het radicaal minderen. Oftewel, niet meer elke dag en elk uur op Instagram, zonder mobiel naar buiten en bewust mijn mobiele telefoon aan de kant leggen.

En het stoppen van dit blog hoort daarbij. Het is goed zo, klaar. Ik kan terug kijken op vijf jaar de allerleukste reacties van de allerliefste lezers, het ontstaan van vriendschappen met andere bloggers (geen namen, they know who they’re), toffe samenwerkingen en nog heel veel meer. Dankjulliewel, echt vanuit de grond van mijn hart. Elke reactie heeft voor een glimlach op mijn gezicht gezorgd!

Mocht je echt niet zonder mij kunnen, op Instagram en Pinterest ben ik nog wel. Niet meer elk uur van de dag, maar wanneer ik er zin in heb.

14 thoughts on “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

  1. Oh Karlijn, ergens begrijp ik wat je bedoelt. Maar ik ben blij dat je niet helemaal weg gaat, en dat ik nog steeds af en toe iets van je zie verschijnen op Instagram, want je maakt zulke mooie beelden!

  2. Nou dan moeten we we maar weer af en toe appen of elkaar meer kaartjes sturen 😉”Tante”
    Het is wel jammer om minder van je te weten, daar was dit een fijn medium voor !! Xx 💓

  3. Ah ik zie dat we helemaal op een lijn zitten haha. Jammer, maar ik begrijp het helemaal. Ik moet zeggen dat jij nog een van de weinig blogs was waar ik nog regelmatig keek. Gewoon omdat je oog hebt voor mooie dingen. Het ga je goed Karlijn!

  4. Ahh Karlijn! Reuzejammer dat je gaat stoppen, maar ik snap je overweging helemaal. Ga je je blog ook helemaal verwijderen, of stop je gewoon met het schrijven van nieuwe berichten? Hoe dan ook, het ga je goed, wie weet tot ziens als ik weer eens in Amsterdam ben (of jij in het noorden) :-) X

    1. Lieve Nina! Dankjewel voor je reactie. Ik weet het nog niet helemaal, nu laat ik het nog even staan denk ik. En ja, koffie drinken met jou gaat hopelijk (vast wel toch) nog een keer gebeuren. De eerste keer was in Amsterdam toch? Dan is het nu tijd voor Groningen/Assen ;) X

Altijd leuk als je een reactie achterlaat!